Nederlanders willen aangifte doen van moord Osama

Ruud Snoeren, een 30-jarige jurist, en zijn 29-jarige vriend Terry Flohr leggen zich niet zomaar neer bij de dood van terroristenleider Osama bin Laden. Het tweetal deed dinsdag in een politiebureau in Tilburg aangifte van de moord op de Al Qaedaleider.

Snoeren en Flohr deden hun aangifte in het bijzijn van een journalist van het Brabants Dagblad. Op zijn Twitterpagina liet die man de volgende tweet noteren: "Zit nu bij politie: 2 mannen willen aangifte doen tegen VS van moord op Osama bin Laden. Politie neemt aangifte niet op, wel melding #obl".

Het tweetal neemt naar eigen zeggen aanstoot aan de feeststemming die volgt op de dood van Bin Laden. "We zijn echt kwaad", zegt Snoeren in het Brabants Dagblad. "Er is een dader van een moord, die op tv heeft bekend en die het bewijs in handen heeft, maar het in zee dumpt. En de wereld juicht erbij."

De twee mannen willen niet herkenbaar in beeld komen, uit vrees voor negatieve reacties. De politie van Tilburg heeft hun aangifte alleszins niet opgenomen, wel is er een interne melding van gemaakt. Snoeren en Flohr werden vervolgens ook doorverwezen naar het Internationaal Strafhof in Den Haag. En de kans bestaat dat ze die weg daadwerkelijk zullen bewandelen. "We gaan ons beraden. Mogelijk sturen we toch een mail naar het Internationaal Strafhof."

lees ook