Personeel Bonduelle stemt over principeakkoord

De vakbonden en de directie bij Bonduelle in Westmeerbeek hebben een akkoord bereikt over wat er moet gebeuren met het personeel na de sluiting van de vestiging. Het akkoord moet evenwel morgen nog door het personeel worden goedgekeurd. Met de sluiting verliezen 101 arbeiders en 29 bedienden hun baan.

De vestiging in Westmeerbeek is een van de kleinste fabrieken van Bonduelle. Er worden voornamelijk zogenoemde private-labelproducten gemaakt. De directie wil de vestiging sluiten om zo de productiecapaciteit aan de Europese markt aan te passen.

De vestiging in Westmeerbeek zal gefaseerd worden gesloten. Eerst zou de productie van groenten in blik en bokaal begin juni worden gestopt. Tegen eind september zou ook de productie van "cups" en karton worden gestopt. Tegelijkertijd worden de magazijnen en verzendingsafdeling gesloten.

Eerder sloot Bonduelle al een vestiging in Stabroek en Rijkevorsel. Zo blijft enkel nog de vestiging in Kortemark actief.