Peter Van den Begin gezicht van Filmfestival Oostende

Acteur en regisseur Peter Van den Begin wordt dit jaar het gezicht of "Master" van het Filmfestival Oostende. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Hij mag zijn eigen filmselectie samenstellen en zit ook in de jury van de Vlaamse Filmprijzen.

Peter Van den Begin (46) heeft al in tal van Vlaamse televisie- en filmproducties gespeeld, zoals "Frits & Freddy", "Matroesjka's" en "Oud België". In de jaren '90 maakte hij samen met Stany Crets deel uit van het theatergezelschap De Blauwe Maandag Compagnie. Vorig jaar was hij te zien in de musical "Oliver".

Eerder waren Arno, Tom Barman, Maurice Engelen en Bart De Pauw al eens de centrale figuur van het Filmfestival Oostende. De vijfde editie ervan vindt plaats van 2 tot 10 september 2011. Vorig jaar lokte het festival meer dan 23.000 bezoekers.