President Obama brengt bezoek aan Ground Zero

De Amerikaanse president Barack Obama heeft hulde gebracht aan de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001. Zijn bezoek aan Ground Zero in New York komt vier dagen na de uitschakeling van Osama bin Laden, het brein achter de terreuraanval.
Obama bij aankomst in New York

Obama bezocht eerst een brandweerkazerne die zwaar getroffen werd op 11 september, 15 van de brandweerlieden kwamen toen om het leven. Daarna ging de president naar Ground Zero, waar hij een krans neerlegde ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Obama sprak er ook met enkele familieleden van slachtoffers. "De president wil hen ontmoeten en met hen dit belangrijke moment delen, een bitterzoet moment voor veel van de families van de slachtoffers", zei Jay Carney, de woordvoerder van het Witte Huis, daarover.

Ground Zero is, bijna 10 jaar na de aanval, een constructiesite. Tegen 2013 zou het nieuwe complex af moeten zijn. Bij de aanslag kwamen bijna 3.000 mensen om het leven.