Provincie deelt oordopjes uit op Mano Mundo

De provincie Antwerpen lanceert op het driedaagse festival Mano Mundo in Boom de campagne "Amai mijn (h)oren". Daarmee wil ze jongeren en organisatoren van fuiven en concerten sensibiliseren rond gehoorbescherming.

De provincie start de campagne op de fuif die het festival opent. Ze zal aanwezig zijn met een stand waar ze gratis oordopjes zal uitdelen. Op de fuif zelf komt een decibelmeter, waarop het publiek duidelijk zal kunnen zien hoeveel decibels het tijdens de dj-sets te verduren krijgt en in welke mate dat risico's op gehoorbeschadiging met zich meebrengt.

Het is de bedoeling dat nadien de decibelmeter wekelijks ergens op een fuif of concert in de provincie Antwerpen staat. Organisatoren kunnen de meter gratis aanvragen, op voorwaarde dat ze zelf ook nog een ludieke actie verzinnen rond gehoorbescherming. De origineelste actie wordt later door de provincie beloond. Een delegatie van de provinciale jeugddienst zal ook telkens aanwezig zijn met informatie en gratis oordopjes.

Mano Mundo vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei op het Provinciaal Domein De Schorre in Boom. Het gratis festival lokt elk jaar enkele tienduizenden bezoekers en draait telkens rond een thema waarover het festival het publiek wil sensibiliseren. Dit jaar is dat klimaatverandering.