Sophia Loren gelauwerd in Los Angeles

De Italiaanse actrice Sophia Loren (76) is in Los Angeles gelauwerd door The Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Loren is een van de grote namen uit de Italiaanse cinema van de vorige eeuw. Ze was ook te zien in verschillende Hollywoodproducties.

Heel wat grote namen uit de filmwereld woonden het gala ter ere van Sophia Loren in Hollywood bij. Onder anderen Eva Mendez, Christina Ricci, Tippi Hedren flaneerden over de rode loper. De twee zonen van Loren, Carlo Ponti Jr (links) en Edoardo Ponti (rechts) vergezelden hun moeder.

Sophia Loren werd begin de jaren 50 ontdekt door haar latere echtgenoot en filmproducent Carlo Ponti. Ze debuteerde in "L'oro di Napoli" van Vittorio de Sica in 1954. Ze was ook te zien in "El cid", "La ciociara", "Una giornata particolare" en onlangs nog in "Nine" met Daniel Day-Lewis en Penelope Cruz.

Ze is een van de grote ambassadrices van de Italiaanse cinema. Voor haar rol in "La ciociara" kreeg Sophia Loren de Oscar voor beste actrice in 1962. De actrice werd tijdens haar carrière bekroond met prijzen op het Filmfestival van Cannes, de Golden Globes en de Bafta Awards.