Strafvermindering voor vader die baby doodsloeg

De 27-jarige man die in 2008 zijn babyzoontje van 7 maand doodsloeg, heeft van de rechter een jaar strafvermindering gekregen. Hij moet nu “slechts” 9 jaar de cel in. Het gehuil van de baby stoorde de vader bij het gamen.

De Antwerpse strafrechter stond een jaar strafvermindering toe, omdat de man een begin van schuldinzicht toonde tijdens de zitting van vorige week. Daar had hij toegeven dat hij zijn zoontje opzettelijk geslagen heeft. Eerder had hij dat altijd ontkend en gezegd dat het een ongeluk was.

De 27-jarige werkloze vader sloeg zijn 7 maanden oude zoontje dood tijdens het gamen. Het gehuil van de baby stoorde zijn vader namelijk tijdens het spelen van videospelletjes en dat moest hij met zijn leven bekopen.

De veroordeelde werd voordien al opgepakt voor soortgelijke feiten. Ook toen had hij zijn vriendin en baby geslagen. De onderzoeksrechter liet hem toen vrij op voorwaarde dat hij in therapie ging en hij een contactverbod van drie maanden naleefde.