Tien Belgen warmen de stembanden op

De voorronde van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang gaat vanmiddag om 14 uur van start in het Conservatorium van Brussel. Bij de 88 kandidaten zijn er 10 Belgen. Zuid-Korea is het talrijkst vertegenwoordigd met 21 kandidaten.

Zaterdagavond maakt de jury met onder anderen José Van Dam en Gerard Mortier de namen van de 24 halvefinalisten bekend. Vier dagen lang zullen 88 zangers uit 22 verschillende landen optreden in het Conservatorium van Brussel.

De 24 zangers en zangeressen die de voorronde overleven, mogen van 9 tot 11 mei aantreden in de halve finale. 12 finalisten strijden van 18 tot en met 21 mei in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel voor de hoofdprijs.

De Belgische kandidaten zijn Katrien Baerts, Thomas Blondelle, Sébastian Parotte, Emile De Voght, Joke Cromheecke, Alice Depret, Amélia Jardon, Anneke Luyten, Julie Mossay en Stefan Cifolelli. Cobra.be volgt de voorbereiding en de wedstrijd van sopraan Anneke Luyten (foto) uit Tongerlo op de voet.