Verdachten aanslag Marrakech opgepakt

In Marokko zijn drie mannen opgepakt die te maken zouden hebben met de bloedige bomaanslag op een café in Marrakech vorige week. Daarbij zijn toen zestien mensen gedood.

De drie werden opgepakt in Safi, op 350 kilometer ten zuiden van Casablanca. Volgens de Marokkaanse overheid zouden ze te maken hebben met de aanslag van vorige week in Marrakech.

Een van de verdachten zou de bommenmaker zijn en hij zou ze ook hebben achtergelaten in het drukke café. De drie mannen zouden geen onbekenden zijn voor de politie en zouden banden hebben met het terreurnetwerk Al Qaeda. Ook zouden ze in het verleden mensen hebben geronseld voor terreurdaden in Irak.

Bij de aanslag van vorige week zijn 16 mensen gedood. Elf onder hen waren buitenlanders, onder hen acht Fransen. De bom ontplofte in een druk café in Marrakech dat vooral door toeristen wordt bezocht.