Vissersboot kapseisde na probleem met het roer

De vissersboot die op 1 maart voor de kust van de Noord-Franse stad Duinkerke is gekapseisd, had geen aanvaring gehad. Het ongeluk zou te wijten zijn aan een defect roer.

Het schip was toen voor de kust van Duinkerke gekapseisd. Van de bemanning ontbreekt nog elk spoor. Het ging om drie Nederlandse opvarenden van het schip uit Nieuwpoort.

Uit onderzoek van het wrak blijkt nu dat het schip geen aanvaring heeft gehad, maar dat er wel een probleem was met het roer. Zo zou het schip drie keer rondjes hebben gevaren waardoor het verstrikt was geraakt in de eigen netten.

De bemanning zou toen niet in de stuurhut gezeten hebben. Volgens de regels moe t er echter steeds iemand aan het roer staan. De commissie die het onderzoek voerde, benadrukt nu het belang van die verplichting, evenals de regel die bepaalt dat de bemanningsleden ten allen tijde reddingsvesten moeten dragen op zee.