"Prinses Beatrice zag er verrukkelijk uit"

Hoe excentriek kan een hoofddeksel zijn? De Britse prinses Beatrice, dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, gaf op het huwelijk van haar neef prins William, een overduidelijk antwoord op deze vraag. De uiterst bizarre creatie op haar hoofd maakte van haar een van de meest besproken vrouwen, na bruid Kate en diens zus Pippa. Bovendien werden op het internet al snel nog opmerkelijkere "photoshops" van de buitenaards ogende hoed gemaakt. De creatieve bedenker Philip Treacy wilde dat beide zussen -hij was ook verantwoordelijk voor de ietwat minder opvallende hoed van prinses Eugenie- er vooral "verrukkelijk" uitzagen.

"Mijn inspiratie was schoonheid en elegantie. Het was toch een huwelijk in de 21e eeuw", aldus de ontwerper op de celebritywebsite Hollywood Life. De twee zussen gaven hem carte blanche bij het creëren van de hoeden. "Nee, ze hebben me in geen geval verteld wat ze wilden. Ik ken hen immers al een hele tijd. Ik wilde dat ze er verrukkelijk en mooi uitzagen. Zij vertrouwden erop dat ik daarvoor zou instaan. Die termen kan je op verschillende manieren interpreteren, maar ik vond dat ze er verrukkelijk en mooi uitzagen. Mocht dit niet het geval zijn geweest, dan zou niemand daarover getreurd hebben", aldus de 43-jarige Treacy, die onder meer hoofddeksels voor collecties van Alexander McQueen ontworpen heeft.

"Een hoed moet je doen voelen alsof je een miljoen dollar waard bent. Het hoofd is bovendien het belangrijkste onderdeel van je lichaam om te verfraaien, omdat je daarmee rechtstreeks met iemand contact legt. Wanneer je iets op je hoofd zet, voel je je mooi", besluit Treacy, die ook hoofddeksels voor de Harry Potter-films ontwierp.

Boze tongen beweren dat de opmerkelijke hoofddeksels een zoete wraak waren van mama Sarah Ferguson die niet gewenst was op het prinselijke huwelijk. In ieder geval hebben haar dochters voor het nodige blikken in hun richting gezorgd. Bovendien is vooral de hoed van de 22-jarige Beatrice het voorwerp van grappige fotobewerkingen (zie foto's boven en links). Een oplijsting van een aantal van deze foto’s kunt u hier vinden.

lees ook