Aangereden zwangere vrouw in levensgevaar

Een jonge zwangere vrouw die gisterochtend werd aangereden op de E314 in Heusden-Zolder, is geïdentificeerd. De politie wist na het ongeval een tijdlang niet wie de vrouw was, maar kon na een opsporingsbericht haar identiteit achterhalen. Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Landen. De vrouw verkeert in levensgevaar.

De vrouw was gisterochtend te voet op weg op de E314. Rond 4.45 uur werd ze aangereden door een Nederlandse vrachtwagen die net van de parking aan de E314 kwam gereden. Wat de vrouw precies deed op de autosnelweg is nog steeds een raadsel.

Na het ongeval mompelde de vrouw nog enkele woorden, waardoor de politie wist dat ze Nederlandstalig was. Maar omdat er verder geen informatie was over de identiteit van de vrouw, werd gisteravond een opsporingsbericht de wereld in gestuurd. Familieleden van de vrouw herkenden haar en namen contact op met de politie. Het slachtoffer is een 25-jarige vrouw uit Landen.

De zwangere vrouw raakte bij de aanrijding levensgevaarlijk gewond. Ze werd gisteravond geopereerd. Het ongeboren kind is stabiel, maar de vrouw zelf is nog altijd in levensgevaar.