Al Pacino krijgt ereprijs in Venetië

De Amerikaanse acteur Al Pacino (71) krijgt de Glory to the Filmmaker Award uitgereikt op het Filmfestival van Venetië dit jaar. De prijs bekroont een filmmaker die zijn stempel gedrukt heeft op de hedendaagse cinema.

Pacino zal de award krijgen op 4 september als zijn nieuwe film "Wilde Salome" in première gaat op het festival. In de documentaire over het toneelstuk "Salome" van Oscar Wilde staat Pacino achter de camera. Hij speelt ook de rol van Herodes.

Al Pacino is vooral bekend van zijn rol als Michael Corleone uit "The godfather"-trilogie. Hij heeft al acht Oscarnominaties op zijn naam staan, maar won nog maar één keer, voor zijn rol in "Scent of a woman". In 1996 regisseerde hij zelf "Looking for Richard", een documentaire over zijn onderzoek naar "Richard III", een stuk van William Shakespeare.

De Glory to the Filmmaker Award ging eerder al naar Sylvester Stallone en Takeshi Kitano.