Al Qaeda bevestigt dood Osama bin Laden

Terreurorganisatie Al Qaeda bevestigt de dood van Osama bin Laden. De organisatie meldt dat in een verklaring op verschillende fundamentalistische websites.
Protestbetoging tegen de dood van Bin Laden

Al Qaeda zweert om dood van hun leider te wreken en dat Bin Ladens dood een vloek zal zijn die de Amerikanen zal blijven achtervolgen. De organisatie meldt ook dat het binnenkort de laatste geluidsopname van Bin Laden zal vrijgeven. Die zou dateren van amper een week voor zijn dood.

Daarnaast roept Al Qaeda Pakistan op om te revolteren tegen de Amerikanen. De terreurorganisatie speelt zo in op de verschillende protestbetogingen in Pakistan. De betogers zijn boos over de dood van Bin Laden. Ze zien de Amerikaanse inmenging als een aantasting van de soevereiniteit van hun land.

Amerikaanse Navy Seals drongen maandag het verblijf van Bin Laden in de Pakistaanse stad Abbottabad binnen. Hij is doodgeschoten, omdat hij zich verzet zou hebben bij zijn arrestatie. Zijn lijk werd daarna gedumpt in zee, omdat de Amerikanen niet willen dat zijn graf een bedevaartplaats zou worden.

Het Witte Huis weigert de foto's van Bin Ladens lijk vrij te geven, omdat ze te gruwelijk zouden zijn. Sinds maandag is de officiële versie van de dood van Bin Laden al een aantal keer veranderd.