Brugge scoort opnieuw als reisbestemming

Brugge is, volgens reiswebsite TripAdvisor, staat op 18 in de lijst van Europese reisbestemmingen. De West-Vlaamse stad is de enige Belgische stad in de lijst van 25 bestemmingen. Het Brugse "Hotel Prinsenhof" is verkozen tot het op een na meest luxueuze hotel ter wereld.

Gisteren heeft reiswebsite TripAdvisor zijn zogenoemde Travelers’ Choice Awards bekendgemaakt. Voor de jaarlijkse prijzen baseert de site zich op de respons en het commentaar van miljoenen reizigers.

Brugge staat als enige Belgische bestemming in de lijst met Europese bestemmingen. “Brugge valt al een paar jaar in de prijzen”, aldus de Brugse schepen voor Toerisme Jean-Marie Bogaert (N-VA). “Brugge is een topbestemming en dat willen we met een professionele aanpak zo houden.”

Parijs staat op nummer 1 van de Europese lijst, onmiddellijk gevolgd door klassiekers als Rome en Londen. In de lijst staan ook een aantal verrassingen, zo sluiten het Duitse Rothenburg ob der Tauber, Interlaken in Zwitserland en Positano in Italië de top 25 af.

Naast Europese bestemmingen geeft de reiswebsite ook prijzen aan de beste bestemmingen wereldwijd. In die lijst wordt geen enkele Belgische bestemming vermeld. In de categorieën Bed and breakfast (B&B) en hotels valt ons land wel in de prijzen.

“Varlet Farm” in Ieper mag zich het op 8 na beste B&B in Europa noemen. En het Brugse “Hotel Prinsenhof” is verkozen tot het op een na meest luxueuze hotel ter wereld en biedt volgens de reiswebsite de op 8 na beste service van Europa aan.

De 25 beste bestemmingen in Europa

 1. Parijs, Frankrijk
 2. Rome, Italië
 3. Londen, Verenigd Koninkrijk
 4. Barcelona, Spanje
 5. Praag, Tsjechië
 6. Venetië, Italië
 7. Sint-Petersburg, Rusland
 8. Firenze, Italië
 9. Edinburg, Verenigd Koninkrijk
 10. Istanboel, Turkije
 11. Amsterdam, Nederland
 12. Capri, Italië
 13. Dublin, Ierland
 14. Berlijn, Duitsland
 15. Dubrovnik, Kroatië
 16. Oia, Griekenland
 17. Stockholm, Zweden
 18. Brugge, België
 19. Amalfi, Italië
 20. Wenen, Oostenrijk
 21. Krakau, Polen
 22. Reykjavik, IJsland
 23. Rothenburg ob der Tauber, Duitsland
 24. Interlaken, Zwitserland
 25. Positano, Italië