Miljardair koopt noodlijdende Warner Music

De steenrijke Len Blavatnik, een Amerikaan met Russische roots, heeft het noodlijdende muziekconcern Warner Music Group (WMG) gekocht. Met de transactie is naar schatting 3,3 miljard dollar (2,28 miljard euro) gemoeid.

De holding Access Industries van de 53-jarige investeerder van Russische afkomst biedt 8,25 dollar per aandeel. De transactie zou rond moeten zijn tegen het derde kwartaal van dit jaar.

De raad van bestuur van WMG keurde de transactie goed en adviseerde de aandeelhouders hetzelfde te doen. Warner Music is de platenmaatschappij van onder meer James Blunt, Red Hot Chili Peppers en Green Day (foto). Door de crisis in de muziekindustrie zit het bedrijf al jaren in slechte papieren. Investeringsbank Goldman Sachs zocht daarom naar mogelijke overnemers.

Blavatnik is een voormalige directeur van Warner Music. Het Amerikaanse magazine Forbes schat zijn vermogen op 7,5 miljard euro. Zijn miljarden zouden een scenario waarbij Warner Music de noodlijdende Britse concurrent EMI overneemt, mogelijk maken. Daarover wordt al een tijd gespeculeerd.