Nationale staking verstoort openbaar leven Italië

In Italië is een nationale staking aan de gang. Onder meer het openbaar vervoer, het luchtverkeer, de banken, scholen en de openbare diensten worden door de staking getroffen.

De grootste Italiaanse vakbond had tot de nationale staking opgeroepen. De vakbond wil dat de overheid de belastingen voor loontrekkenden verlaagt. Er moet ook dringend meer geïnvesteerd worden in het creëren van nieuwe banen, klinkt het.

De staking heeft een grote invloed op het openbaar vervoer in Italië. Er wordt vandaag twee keer vier uur gestaakt. Het luchtverkeerpersoneel legt het werk neer tussen 10 en 14 uur. Het spoorwegverkeer staakt tussen 14 en 18 uur.

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft het aantal binnenlandse en Europese vluchten verminderd. Om het intercontinentaal luchtverkeer te blijven verzekeren, werden een aantal vertrektijden veranderd.

Ook bij andere openbare diensten wordt er gestaakt, in scholen bijvoorbeeld, en ook veel banken blijven dicht.