Pastoor berooft zich van het leven in klooster

De 65-jarige pastoor van Oostkerke en Lapscheure, die recent beschuldigd werd van kindermisbruik, heeft zich in het klooster van zijn congregatie van het leven beroofd. Nadat het parket de zaak had onderzocht, mocht de man zijn functie van pastoor niet meer uitoefenen.

De pastoor van Oostkerke en Lapscheure, twee deelgemeenten van Damme, werd enkele weken geleden opgepakt. Dat gebeurde na een klacht van het slachtoffer, een man die als minderjarige seksueel is misbruikt.

Het gaat om feiten die nog niet zijn verjaard. De klacht kwam eerst bij het bisdom terecht, die het slachtoffer de raad gaf zich tot het parket te wenden. Het parket onderzocht de zaak.

De onderzoeksrechter liet de man vrij onder strenge voorwaarden. Zo mocht hij zijn functie van pastoor niet meer uitoefenen. De man heeft lange tijd missionariswerk verricht, maar de feiten zijn in Vlaanderen gepleegd.

De pastoor trok zich terug in het klooster van zijn congregatie: de Missionarissen van het Heilig Hart in Asse. Daar is hij gisteren uit het leven gestapt.

Wie aan zelfdoding denkt of iemand kent die dat doet, kan gratis en anoniem bellen of chatten met de Zelfmoordlijn op 02/649.95.55 of met Tele-Onthaal op 106.