Personeel Bonduelle keurt sociaal plan goed

Bij conservenfabrikant Bonduelle in Westmeerbeek heeft het personeel vandaag het sociaal plan voor de sluiting van de vestiging goedgekeurd. Dat gebeurde met 98 procent van de stemmen. 130 mensen verliezen door de sluiting hun baan.

Woensdag hadden de vakbonden en de directie bij het bedrijf een nieuw principeakkoord bereikt over een sociaal plan voor de sluiting van de vestiging in Westmeerbeek. Het sociaal plan houdt brugpensioen in vanaf 50 jaar - indien daarvoor toestemming komt van de minister - en een afscheidsregeling voor de andere personeelsleden.

Bonduelle kondigde de sluiting van de fabriek, die het in Westmeerbeek had overgenomen van het Belgische bedrijf La Corbeille, aan in februari. Daarbij verliezen 130 personeelsleden hun baan, 101 arbeiders en 29 bedienden. De sluiting gebeurt gefaseerd tussen juni en september 2011. In afwachting wordt er normaal geproduceerd.

Eerder sloot Bonduelle ook al de Stabroekse vestiging die het van La Corbeille had overgenomen. De derde overgenomen vestiging, in Rijkevorsel, is van de hand gedaan aan sectorgenoot Scana Noliko. Bonduelle heeft straks dus enkel nog een vestiging in Kortemark.