Schrijver van "West side story" overleden

In New York is Arthur Laurents dinsdag overleden. Hij was regisseur, toneelschrijver en scenarist. Laurents maakte carrière bij de radio en in Hollywood, maar oogstte zijn grootste successen op Broadway met musicals als "West side story" en "Gipsy".

De musical "West Side Story" (1957) is een moderne adaptie van Shakespeares "Romeo and Juliet". Ze vertelt het verhaal van rivaliserende bendes in New York, op muziek van Leonard Bernstein. "Gipsy" is dan weer gebaseerd op de memoires van de stripper Gypsy Rose Lee, en werd in 2008 nog heropgevoerd in een regie van Laurents. Beide musicals hadden een enorm succes en werden verfilmd.

Verder schreef Laurents onder meer scenario's voor de films "Rope" (1948) van Alfred Hitchkock, "The way we were" (1973) met Barbara Streisand en het balletdrama "The turning point" (1977).

Arthur Laurents is thuis overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Hij is 93 geworden.