ThyssenKrupp stoot 35.000 werknemers af

Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp gaat fors herstructureren om het bedrijf opnieuw op de sporen te krijgen. Daardoor zullen afdelingen met in totaal 35.000 werknemers verkocht worden.

ThyssenKrupp worstelt al een tijdje met een grote schuldenberg en wil die nu drastisch verkleinen. Daartoe zal het bedrijf fors afslanken en zullen tal van onderdelen verkocht worden. In die onderdelen werken in totaal 35.000 mensen, maar dat wil niet zeggen dat die banen verloren gaan.

Het concern wil vooral de inoxafdeling kwijt. Die is goed voor een zakencijfer van 5,9 miljard euro en er werken 11.000 mensen. Ook de filialen in de Verenigde Staten en Brazilië zullen worden verkocht.

In totaal wil ThyssenKrupp met een kwart afslanken en zich terugplooien op de kernactiviteiten. Wereldwijd werken er 135.000 mensen voor het bedrijf. In België zijn er enkele honderden in zeven vestigingen.