Verdachte verdwijningszaak blijft aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van een man uit Duffel die is opgepakt in verband met een verdwijning van een vrouw in Wilrijk eind april.

Op 23 april verdween in Wilrijk een 25-jarige vrouw. Tegen een vriendin zou ze net voor haar verdwijning hebben gezegd dat ze naar een garage ging om een offerte te laten opmaken voor een auto. Sindsdien is ze spoorloos.

De vrouw zou voor het laatst gezien zijn in de garage, haar wagen werd in de buurt leeg teruggevonden. Er werden zoekacties georganiseerd, maar die leverden niets op. Een wanhoopsdaad wordt uitgesloten, de speurders noemen haar verdwijning onrustwekkend en denken dat de vrouw vermoord is.

Een verkoper uit Duffel die in de bewuste garage werkt, kwam bij de politie al snel in beeld als verdachte. Hij heeft een strafblad omdat hij in het verleden al zedenfeiten gepleegd heeft. Op het moment dat de vrouw verdween, was hij de enige aanwezige in de garage.

De man vertrok een dag na de verdwijning op reis met zijn gezin en keerde afgelopen maandag terug. Op de luchthaven van Zaventem werd hij opgepakt. Zijn wagen werd in beslag genomen en zijn woonst doorzocht.

De man verscheen vandaag voor de raadkamer in Antwerpen. Die oordeelde dat er genoeg elementen zijn om een verdere aanhouding te rechtvaardigen. De verdachte ontkent dat hij betrokken is bij de verdwijning.