300 kinderen ontdekken opera van Antwerpen

De European Opera Days hebben 300 kinderen naar de Vlaamse Opera in Antwerpen gelokt. In 23 landen openen dit weekend 103 operahuizen in Europa hun deuren. Ook de Vlaamse Opera in Antwerpen en Gent doet dus mee. Zondag zijn er ook nog activiteiten gepland.

Het thema van de European Opera Days is "Young ears". "We willen niet alleen jongere operaliefhebbers in de kijker zetten, maar iedereen die opera moet ontdekken of net ontdekt heeft", zegt Wilfried Eetezonne van het de Vlaamse Opera.

In Antwerpen waren er drie uitverkochte voorstellingen van "Kom je mee naar Elfenland". In Gent waren er geen voorstellingen, maar wel twee stoomcursussen van telkens een een uur waarin 400 jaar operageschiedenis werd gepresenteerd. De lezingen lokten echter weinig volk omdat het buiten zo'n mooi weer was.

Ook zondag heeft de Vlaamse Opera in Antwerpen en Gent nog activiteiten gepland. In Antwerpen is er een uitverkochte matineevoorstelling van "Die Frau ohne Schatten" van Richard Strauss, gevolgd door een backstagetour en een ontmoeting met de cast. In Gent staat er een orkestlezing op het programma van "L'intruse" van componist Dirk D'Ase en een warm up van "Il ritorno d'Ulisse in patria". Hoofddramaturg Luc Joosten ontvangt het productieteam voor een babbel, terwijl solisten uit de productie exclusieve voorsmaakjes geven.