Euro zakt meer dan 1 procent tegenover dollar

De euro heeft gisteren meer dan 1 procent verloren tegenover de dollar. Eén euro is nu zo'n 1,44 dollar waard. De euro kwam onder zware druk te staan na geruchten over een mogelijk uitstappen van Griekenland uit de eurozone.

Dat nieuws is prompt ontkend door Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Eurogroep, de landen die de Europese eenheidsmunt gebruiken. Ook Griekenland zelf was er snel bij om het nieuws te ontkrachten.

De geruchten waren ontstaan nadat bekend raakte dat de ministers van Financiën van vier eurozonelanden (Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) elkaar zouden ontmoeten in Luxemburg. Die vergadering heeft ook plaatsgevonden maar ze zouden algemene dossiers hebben besproken, inclusief de financiële situatie van Portugal, Ierland en Griekenland.

De voorbije maanden was de euro sterk geklommen ten opzichte van de dollar.