In een nacht 850 vluchtelingen bij op Lampedusa

Op het Italiaanse eiland Lampedusa zijn vorige nacht bijna 850 vluchtelingen aangekomen. Gisteren waren er nog zo'n 1.000 mensen weggehaald en overgebracht naar opvangcentra op het Italiaanse vasteland.

De afgelopen maanden neemt de vluchtelingenstroom op Lampedusa erg toe, vooral door het conflict in Libië. De 850 vluchtelingen die afgelopen nacht aankwamen, komen vooral uit landen ten zuiden van de Sahara. Onder hen zijn ook 100 vrouwen en 20 kinderen.

De vluchtelingen kwamen met twee boten. Op een van de boten zaten zo'n 650 mensen. Voor het eerst is ook een van de mensensmokkelaars geïdentificeerd die op een van de boten zat.

Een derde boot, die uit Tunesië kwam, is onderschept door de Tunesische kustwacht en werd gedwongen om terug te keren.