Kwik klimt naar hoogste peil van dit jaar

De temperatuur heeft vandaag het hoogste peil van 2011 tot nu toe bereikt. De Benelux is de warmste plek van Europa op dit moment.

Al weken aan een stuk is het mooi weer. April 2011 werd al gekenmerkt door een uitzonderlijk hoge gemiddelde temperatuur.

Vandaag is het overal mooi weer en op sommige plaatsen kan het kwik tot 30 graden klimmen. Alleen is het nog onduidelijk of die grens ook bereikt wordt, want in het meetstation in Kleine Brogel zijn er hoogstwaarschijnlijk meetproblemen. Er staat wel relatief veel wind, die komt uit het zuiden en voert subtropische lucht aan.

Omstreeks 13 uur werd in Nederland de hoogste temperatuur in heel Europa gemeten. In elk geval is de hele Benelux vandaag de warmste plek in Europa, en dat is niet voor het eerst in de afgelopen weken. In Spanje bijvoorbeeld is het op veel plaatsen hevig aan het regenen.

Aan de kust worden erg veel dagjesmensen verwacht. Grote files zijn er evenwel niet op de snelwegen naar de stranden. Overigens is zwemmen in de zee nog steeds niet toegestaan, omdat er pas vanaf half juni redders worden ingezet. Ook bedraagt de temperatuur van het zeewater nog steeds slechts 12 graden, waardoor het niet zo'n goed idee is om de zee in te duiken.

Ook vanavond en vannacht blijven de temperaturen erg aangenaam en koelt het slechts heel langzaam af. Het is dus ideaal weer om te barbecueën.

Morgen en ook de komende week zal het iets minder warm zijn, het kan af en toe regenen, maar over het algemeen gaan we opnieuw een erg mooie week tegemoet.