Politie en bewakers met honden in Hofstade

In het Bloso-domein van Hofstade worden dit weekend extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Tijdens het warme paasweekend waren er rellen met allochtone jongeren uit Brussel. Met het mooie weer dit weekend wordt opnieuw veel volk verwacht op het domein.

Bloso-directeur Michel Van Espe wil niet dat er weer rellen zijn. Daarom wordt nu extra personeel ingezet. Ook de politie en bewakingsagenten met honden zijn opgetrommeld.

"In tegenstelling tot vorig weekend, toen de weersomstandigheden toch slechter waren, zijn wij nu op volle sterkte", zegt Van Espe. Wij hebben nu 15 personeelsleden ingezet en we hebben een privébewakingsfirma ingeschakeld met honden. Er zijn ook contacten met de politie die ook op volle sterkte zal aanwezig zijn. "

"Er kan nog wel gezwommen worden maar niet over de hele lengte van de plas, enkel in het afgebakend gedeelte.