Docu over fictief Belgisch stadje bekroond

"Marwencol", een Amerikaanse documentaire over een fictief stadje, heeft de Canvas Juryprijs, de hoofdprijs van het Leuvense documentairefestival Docville gewonnen.

"Marwencol" van Jeff Malmberg vertelt het verhaal van een man die zwaargewond raakt tijdens een caféruzie. Bij wijze van revalidatie bouwt hij met G.I. Joe-en Barbiepoppen een fictief Belgisch stadje tijdens de Tweede Wereldoorlog na.

"L'île déserte" van Steve Thielemans werd bekroond als beste Belgische documentaire. De film ging in wereldpremière op Docville.

"Rainmakers", een documentaire over het conflict tussen economische groei en milieubelangen in China werd bekroond in de categorie "Weten & Geweten" voor films met actuele maatschappelijke thema's. "Rainmakers" is een film van de Nederlandse regisseur Floris-Jan Van Luyn.