Fotograaf en playboy Gunter Sachs overleden

De Duitse fotograaf, wiskundige, kunstverzamelaar en playboy Gunter Sachs, is overleden. De 78-jarige Sachs pleegde zelfmoord in het Zwitserse skioord Gstaad.

Sachs was de zoon van zakenman Willy Sachs, die destijds bevriend was met SS-kopstukken Hermann Göring en Heinrich Himmler. Net als zijn vader zat ook zijn grootvader langs moederskant in de autobranche: hij was de beroemde autoconstructeur Wilhelm von Opel. 

Gunter Sachs werd vooral bekend door zijn huwelijk met de Franse filmster Brigitte Bardot. Ze waren getrouwd van 1966 tot 1969. Daarna trouwde hij met het Zweedse model Mirja Larsson. Hij had ook een tijdje een verhouding met de Iraanse ex-koningin Soraya.

Als kunstverzamelaar bezat Sachs veel werken van pop art-boegbeeld Andy Warhol. Hij maakte ook één film, "Happening in Weiss" uit 1969.