Jonge dader van steekpartij in instelling

De 17-jarige jongen die in Beveren een man neerstak op een bus van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn, is door de jeugdrechter in een instelling geplaatst. Dat meldt het parket van Dendermonde. De twee andere verdachten werden voorgeleid voor poging tot doodslag.

Het slachtoffer heeft verschillende messteken gekregen en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert echter niet in levensgevaar. Het motief voor de steekpartij is niet bekend. Volgens het parket kenden de daders en het slachtoffer elkaar.

Na een incident zaterdagavond tussen de drie daders en het slachtoffer was die laatste op een bus gestapt. De daders achtervolgden de bus met hun wagen en stapten op aan een halte in Beveren-Waas. Ze liepen meteen naar het slachtoffer en sloegen hem op de bus in elkaar, zegt het parket. De 17-jarige jongeman uit Sint-Niklaas stak het slachtoffer verschillende keren met een mes.