Recreatiedomeinen zetten in op veiligheid

In het recreatiedomein van Hofstade hebben de bezoekers het hele weekend extra veel veiligheidsmensen zien rondlopen. De gemeente en Bloso wilden daarmee incidenten zoals in het paasweekend vermijden. Ook De Ster heeft op extra veiligheid ingezet.

In het paasweekend hadden Brusselse jongeren amok gemaakt. Daarop hebben de gemeente en Bloso beslist om de veiligheidsmaatregelen strenger te maken. En dat lijkt effect te hebben, want de gevreesde rellen in het recreatiedomein bleven uit.

Peter Janssens van het Bloso evalueert de inzet van al die manschappen positief. "Het heeft ook een ontradend effect", zegt hij. "Als je weet dat er een aantal politiemensen gaan staan, heeft dat al een invloed. Maar het is moeilijk te zeggen of er rellen zouden zijn geweest zonder die extra veiligheidsmensen."

Ook op het domein De Ster in Sint-Niklaas waren er het hele weekend extra veel agenten te zien. Burgemeester Christel Geerts (SP.A) maakt een positieve balans op. "Wij wilden een signaal geven naar die mensen die met verkeerde bedoelingen naar De Ster komen", verklaart ze. "Gisteren was de politie hier massaal aanwezig. Ze hebben zeer kordaat maar discreet opgetreden en uiteindelijk was de sfeer hier fantastisch."