"The sun ain't gonna shine anymore"-zanger dood

De Amerikaanse zanger John Walker is op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leverkanker. Met zijn band The Walker Brothers scoorde hij een monsterhit met "The sun ain't gonna shine anymore" in 1965.

The Walker Brothers werd begin de jaren 60 opgericht door John Walker (artiestennaam van John Maus). Samen met Scott Engel, en Gary Leeds (geen familie van elkaar) vormde hij de band. De groep brak in de slipstream van The Beatles door in het Verenigd Koninkrijk, daarna liep het storm in de Verenigde Staten.

"Hij was een geliefde man, broer, vader, grootvader, vriend en artiest", klinkt het in een boodschap op de website van John Walker.

De bekendste single van The Walker Brothers is "The sun ain't gonna shine anymore". De band gooide ook hoge ogen met "Make it easy on yourself", een bewerking van een nummer van Burt Bacharach en Hal David. Eind de jaren 60 splitte de band. Van 1975 tot 1978 volgde een comeback, maar daarna werd de groep definitief opgedoekt.