Actrice Lia Lee (88) overleden in Antwerpen

In Antwerpen is actrice en zangeres Marie-José Van Raemdonck overleden. Van Raemdonck is in Vlaanderen bekend onder haar artiestennaam Lia Lee.

Lia Lee vertolkte rollen in tientallen films en feuilletons op VRT en VTM. Ze was te zien in onder meer "Kapitein Zeppos", "Het gezin Van Paemel", "Slisse en Cesar" en  "Het pleintje" bij de toenmalige openbare omroep BRT. In "Slisse en Cesar" speelde ze Valerie (foto's).

Lia Lee speelde ook mee in verschillende series van de commerciële zender VTM. In de komedieserie "Nonkel Jef" vertolkte ze de vrouw van de hoofdrolspeler en ze was ook te zien in "Commissaris Roos" en "Freddytex".

Marie-José Van Raemdonck acteerde ook bij de theatergezelschappen KNS, NTG en Ballet van Vlaanderen. De actrice is maandagochtend overleden in het Middelheimziekenuis in Antwerpen. Ze stierf op 88-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.