Geen ontslag voor leraar die 13-jarige opsloot

De leraar van de Eerstegraadsschool in Kinrooi die vorige week een 13-jarige leerling drie kwartier opsloot in een kleine kast, wordt niet ontslagen of geschorst. Dat heeft de directie van de school verklaard. Er worden wel tuchtmaatregelen genomen, maar daarover wil de school geen details geven.

De jongen kon zijn mama sms'en vanuit de kast. Zij reed meteen naar school en samen met de directeur bevrijdde ze de jongen. Hij was erg onder de indruk en bleef enkele dagen van school afwezig.

"Het schoolbestuur neemt met nadruk afstand van de feiten die haaks staan op ons opvoedingsproject", zegt coördinerend directeur Franky Hungenaert."Toch hebben wij altijd gezocht naar een serene behandeling. Omdat we hebben vastgesteld dat er positieve evolutie is in het herstel van het vertrouwen tussen schooldirectie, de leerkracht, de leerling en de ouders, zal de leerkracht niet worden ontslagen of geschorst", luidt het

'Er worden wel tuchtmaatregelen genomen, die door alle partijen worden aanvaard. Om de privésfeer van de leerkracht niet te schaden, maken we de details hierover echter niet bekend", besluit Hungenaert.