Geen vrouwen toegelaten in Situation Room

Van kranten wordt verwacht dat ze de realiteit weergeven in beeld en tekst, maar de Joodse krant Di Tzeitung neemt het kennelijk niet zo nauw met die regel. Op de wereldberoemde foto van de Situation Room ontbreken de twee vrouwen van het gezelschap.

De strikt religieuze krant vermijdt steeds het weergeven van vrouwen op foto’s, vermoedelijk omdat dit seksueel aanstootgevend is. Volgens waarnemers is er ook een andere reden: Het zou niet passen binnen de ideologie van de lezers om vrouwen te tonen die een machtsfunctie bekleden.

En het is dus door een combinatie van beide redenen dat Hillary Clinton niet te zien is op de foto. Naast minister van Buitenlandse Zaken Clinton ontbreekt ook nog een andere vrouw op de foto. Helemaal achteraan op de foto valt de afwezigheid op van Audrey Tomason, een personeelslid van de Nationale Veiligheidsraad.

lees ook