Mano Mundo krijgt 75.000 mensen over de vloer

Het voorbije weekend hebben ongeveer 75.000 mensen het gratis wereldmuziekfestival Mano Mundo bezocht. De 18e editie van het event op het domein De Schorre in Boom heeft daarmee iets meer bezoekers gelokt dan vorig jaar.

Mano Mundo doet veel inspanningen om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden uit solidariteit met het zuiden. Ook de uitgenodigde artiesten engageren zich voor een betere, groenere wereld.

Vrijdag ging Mano Mundo van start met een concert van onder anderen Buscemi. Zondag was de opvoering van "Laat ons een bloem" van Gunther Neefs een van de hoogtepunten. Klaas Delrue van Yevgueni had een bewerking van het nummer gemaakt en het publiek zong de tekst uit volle borst mee. Met het nummer wou men een signaal geven aan de onderhandelaars op de volgende klimaatconferentie in Durban in Zuid-Afrika.

Onder anderen de Servische zangeres Esma Redzepova, de Britse skaband The Selecter, het Vlaamse talent Sarah Ferri en de Malinese zanger en gitarist Habib Koite kregen de handen op elkaar op de festivalwei. The Scene sloot het event zondagavond af.

Meest gelezen