Netwerksite LinkedIn wil naar de beurs

De professionele netwerksite LinkedIn gaat aandelen uitgeven op de beurs van New York. De site brengt bedrijven in contact met potentiële nieuwe personeelsleden en heeft 100 miljoen klanten.

In een mededeling legt LinkedIn Corp. de prijsvork voor de aandelen tussen de 32 en de 35 dollar. Dat zou ongeveer 146 miljoen euro kunnen opleveren. LInkedIn zal genoteerd worden op de  beurs van New York.

LinkedIn werd in 2003 opgericht in Mountain View in Silicon Valley. Het bedrijf van Reid Hoffman kreeg daarbij de steun van Bain Capital, Goldman Sachs en de uitgeversgroep McGraw-Hill.

De site heeft 100 miljoen leden. Anders dan het grotere Facebook richt LinkedIn zich op de professionele contacten. Het geeft bedrijven toegang tot profielen van potentiële nieuwe personeelsleden en wordt wereldwijd gebruikt door human resources.

In de eerste drie maanden van dit jaar verdiende LinkedIn 3,4 miljoen dollar aan vergoedingen van bedrijven die via de site gepaste personeelsleden kunnen in dienst nemen, maar ook vanuit reclame.