Parking E34 tijd dicht door gistend veevoeder

De snelwegparking op de E34 in Turnhout, richting Nederland, is de hele voormiddag afgesloten geweest. De lading van een tankwagen -aardappelpuree bestemd voor veevoeder- was beginnen gisten waardoor er ontploffingsgevaar dreigde.

"Even voor 9 uur merkte de chauffeur van de tankwagen dat zijn lading aan het gisten was", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Omdat dat zou kunnen ontploffen, is hij gestopt op het parkeerterrein in Oud-Turnhout en heeft hij meteen de hulpdiensten gewaarschuwd."

Om te vermijden dat de tankwagen zou ontploffen, werd de te hoge druk gecontroleerd verminderd, maar daarna moest de hele lading ook nog worden overgepompt naar een andere tankwagen. 

De parking werd gedurende uren afgesloten, maar werd na de middag weer vrijgegeven. Op de snelweg zelf was geen hinder.