Tientallen doden door verdrinking in Togo

Op het Togomeer, in het zuidoosten van het West-Afrikaanse land Togo, zijn ten minste 36 mensen om het leven gekomen nadat een aantal bootjes was gekapseisd door felle windstoten. Dat heeft de politie van het kuststadje Aneho meegedeeld.

In totaal kapseisden 7 vaartuigen: 6 prauwen en een grotere schuit, die het grootste aantal passagiers vervoerde. "De grootste boot met de mannen en de tamtamspelers kapseisde eerst", zegt een overlevende, "daarna kapseisden ook de prauwen die vrouwen en kinderen vervoerden". De man heeft bij de scheepsramp ook drie van zijn kinderen verloren.

De drenkelingen waren afkomstig uit het dorp Togo-Komé en waren op de terugweg van een begrafenis in het dorp Ekpui. Beide dorpen worden door elkaar gescheiden door het meer, op ongeveer 40 kilometer ten oosten van de hoofdstad Lomé.