Tv-reporter redt eendjes van gewisse dood

Het leven van een televisiereporter is onvoorspelbaar, dat mocht de Amerikaan Daniel Miller ondervinden toen hij in Indianapolis aan een reportage aan het werken was. Plots werd hij afgeleid door het geluid van elf piepende eendjes die door een rooster in het riool waren gevallen.

Miller stopte meteen zijn professionele bezigheden om zijn liefde voor dieren in de praktijk om te zetten. Terwijl de moeder eend boven haar jongen in paniek aan het rondlopen was, begon de reporter zijn reddingsactie.

De reporter kreeg van een omstander een blauwe tas om de eenden in te steken. Van een politieman kreeg hij handschoenen om de reddingsactie te vergemakkelijken. Miller greep het rooster vast, waarna hij naar beneden daalde om de onfortuinlijke jonge eendjes te redden.

De reddingsoperatie verliep niet van een leien dakje, want sommige eendjes kropen uit angst nog verder de afvoer in. Het zou Miller uiteindelijk vier pogingen kosten om alle eendjes weer met hun dankbare moeder te verenigen. En zo beleefde een eend een moederdag om nooit te vergeten.

lees ook