Brusselse balie wil geen nieuw gerechtsgebouw

De Brusselse balie van advocaten vindt een nieuw gerechtsgebouw voor strafzaken in Haren geen goed idee. Ze willen dat alle juridische diensten gecentraliseerd blijven in het justitiepaleis aan het Poelaertplein.
Het justitiepaleis aan het Poelaertplein

“We vinden de verplaatsing geen goed idee”, aldus Dirk Van Gerven, de stafhouder van de Brusselse balie. “Dat zou betekenen dat advocaten zich van de ene kant van Brussel naar de andere kant moeten verplaatsen om hun zaken te verdedigen.”

Volgens Van Gerven zou dit tot veel te veel tijdsverlies leiden. “Daarnaast kan een advocaat op die manier niet al zijn zaken doen, zodat hij een beroep zal moeten doen op een andere advocaat. Dat is niet alleen tijdsverlies, maar zou ook meer kosten.”

De balie wil wel dat de veiligheid in het justitiepaleis verbetert.