Cannabisbende in regio Lebbeke opgerold

De politie van de zone Buggenhout/Lebbeke en het parket van Dendermonde hebben een bende opgerold die op grote schaal cannabis verhandelde en in drie plantages meer dan 1.000 plantjes kweekte. Zes mensen zijn aangehouden.

De actie van het gerecht vond vorige maand plaats, maar in het belang van het onderzoek gaf het parket de informatie vandaag pas vrij. De bendeleden verkochten grote hoeveelheden cannabis in de regio van Lebbeke, Buggenhout en Denderbelle. Sommige leden van de bende kweekten zelf cannabis in professioneel uitgeruste cannabisplantages, zegt het parket.

Na verschillende huiszoekingen werden negen mensen opgepakt. De onderzoeksrechter liet zes mannen aanhouden, die nog altijd in de cel zitten. Het gaat om dertigers en veertigers uit Lebbeke, Aalst en Denderbelle.