Huwelijk van Arnold Schwarzenegger voorbij

Acteur en politicus Arnold Schwarzenegger en zijn vrouw Maria Schriver hebben beslist om na 25 jaar een punt te zetten achter hun huwelijk. Dat heeft de spierbundel van Oostenrijkse origine zelf bekendgemaakt.

Maria Schriver steunde haar man door dik en dun toen hij vanuit Oostenrijk naar Hollywood trok. In 2003 verdedigde ze hem nog met hand en tand toen verschillende vrouwen een aanklacht indienden wegens verkrachting. Maar de laatste tijd boterde het niet meer zo goed tussen beiden.

Schwarzenegger en Schriver hebben 4 kinderen. Ze zullen beiden blijven instaan voor de opvoeding, klinkt het in de mededeling. Schwarzenegger zal in hun landgoed blijven wonen in Brentwood.

Schwarzenegger, een voormalige Mister Universe, bouwde een succesvolle filmcarrière uit en speelde mee in kaskrakers als "Terminator" (kleine foto), "Predator" en "Total recall". Na de eeuwwisseling stortte hij zich ook op de politiek en werd hij zelfs gouverneur van Californië voor de Republikeinen.

Schwarzenegger vraagt aan de media en de fans om begrip te hebben voor de beslissing. De Amerikaanse media maken zich in elk geval vrolijk over de scheiding. "Hasta la vista Maria Schriver", titelen sommige websites.