Museumbezoeker moet pindakaasvloer vergoeden

Vandaag raakte bekend dat de man die in de pindakaasvloer van Wim T. Schippers stapte de herstellingen moet vergoeden. Dat laat het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam weten. Het kleverige verhaal krijgt daarmee ook een financieel staartje. Om welk bedrag het gaat is niet bekend.

De bezoeker liet twee voetafdrukken achter op het kunstwerk, een rechthoek van 4 bij 14 meter waarin 1.100 liter pindakaas is verwerkt. Volgens de woordvoerster van het museum is het niet de eerste keer dat iemand op de vloer ging staan.

"Het is al enkele keren gebeurd. Maar we vinden het niet echt nieuwswaardig", klinkt het. De schade is ondertussen hersteld. Het incident werd wereldkundig gemaakt door een foto die een andere bezoeker via Twitter verspreidde.

Vandaag schrijft de Nederlandse Krant AD/Rotterdams Dagblad dat de toerist de rekening van de herstellingen toegestuurd zal krijgen. Sharon Cohen van het museum zegt dat "het een normale procedure is dat mensen betalen als ze kunst beschadigen".

De pindakaasvloer werd voor het eerst gemaakt in 1962. Vorig jaar kocht Boijmans van Beuningen het concept. Het werk is nog tot en met 29 mei te zien.

Meest gelezen