Politie schiet op taxichauffeur luchthaven

De federale politie van de luchthaven Brussels Airport heeft kort na 19.00 uur op een taxichauffeur geschoten. Een 200-tal taxi's blokkeren uit protest zowel de weg naar de luchthaven als de weg van de luchthaven naar Brussel.

Volgens de brandweer van Zaventem werd de chauffeur geraakt in de schouder en is hij door een MUG-team overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis in Brussel. Hij zou niet in levensgevaar verkeren.

De politie deed een controleactie op de luchthaven om taxichauffeurs zonder vergunning te strikken. Een taxichauffeur verzette zich tegen de controle. Volgens getuigen op de luchthaven ging het om een taxi die geen vergunning had om op de luchthaven te werken en probeerde de politie hem daarom tegen te houden.

De man reed toch door en schepte een agent mee op zijn motorkap. De agent werd meegesleurd van aan het luchthavengebouw tot op het viaduct van de A201, net voor de aansluiting met de Brusselse Ring. Daar zou hij tweemaal geschoten hebben met zijn vuurwapen.

De agent zou niet gewond zijn. De federale politie wil voorlopig geen commentaar kwijt over het incident. De eigenaar van de maatschappij waarvoor de taxichauffeur reed, zei dat alles administratief in orde was met de taxi. Hij bevestigde wel dat het ging om een taxi van het Brussels Gewest.

Zo'n 200 taxi's blokkeren de A201 in beide richtingen, zowel naar als van de luchthaven. De politie tracht het gerucht te ontkrachten dat de taxichauffeur zou overleden zijn maar slaagt daar blijkbaar niet in. De gemoederen raakten geregeld behoorlijk verhit.