Poserende brandweerman blust opnieuw

Nadat de verantwoordelijken van brandweerman Jack Slivinski erachter gekomen waren dat hij met bloot bovenlijf geposeerd had voor een liefdadigheidskalender, werd hij prompt "gedegradeerd" tot minder belangrijke taken binnen de divisie. Maar na de nodige media-aandacht voor deze "overdreven maatregel", inclusief een petitieactie in Philadelphia, georganiseerd door Jacks ouders, werd de beslissing herzien. Sinds eind vorige week maakt Slivinski opnieuw deel uit van de elite-eenheid "Rescue 1" en mag hij weer de grootste branden blussen.

Het was vooral brandweercommissaris Lloyd Ayres die niet kon lachen met de fotoshoot: "We kunnen het niet toestaan dat een kalender tepels toont op foto’s van brandweermannen uit Philadelphia." De ouders van Jack bleven niet bij de pakken zitten en startten een petitie. Moeder Gerry: "Dit is te gek voor woorden. We zouden over een foto voor een liefdadigheidskalender toch niet moeten discussiëren."

Nadat de verschillende partijen gehoord waren, werd beslist Slivinski enkel "een mondelinge berisping" te geven, omdat hij onder meer zijn oversten niet vooraf ingelicht had over de fotoshoot. Brandweerverantwoordelijke Mike Kane aan nieuwszender CBS: "Jack is het type man dat, wanneer je door vlammen omringd wordt, toch zal proberen bij jou te geraken. Hij is een van de besten van de besten."

Of de spieren van "Mister Philly" uiteindelijk in de kalender 2012 zullen te bewonderen zijn, staat nog niet vast. Daarover is nog geen overeenkomst bereikt tussen de verschillende partijen.

lees ook