Speciale maatregelen voor Da Vinci in Londen

De National Gallery in Londen zal het maximaal aantal bezoekers voor de tentoonstelling over Leonardo Da Vinci beperken. Door de stormloop op tickets vrezen ze dat het anders te druk zal zijn in de zalen.

"Nog nooit waren er zo veel aanvragen voor tickets vóór de start van een expo", klinkt het bij het museum. Er zullen slechts 180 mensen per halfuur worden binnengelaten, 50 minder dan wat de huidige norm is. "We vrezen dat de kijkervaring van de bezoekers anders te veel zal worden aangetast."

Overigens zullen ook de openingsuren van de tentoonstelling worden verlaat én zal het museum speciaal voor de gelegenheid ook de deuren openen op 1 januari 2012. "Zo verhoogt de capaciteit ook al met 20%", klinkt het.

De tentoonstelling loopt vanaf 9 november tot 5 februari 2012. Het museum verzamelde meer dan 60 schilderijen en tekeningen van de Italiaanse meester.

Meest gelezen