Twee dokters aangehouden voor babymoord

In de omgeving van Brussel zijn twee dokters opgepakt op verdenking van babymoord. Een van twee is de vader van het kind. Volgens De Morgen zou de ene dokter de andere beschuldigen van de moord op zijn eigen dochtertje.

Het gaat om feiten van 7 jaar geleden. In juli 2004 werd in Anderlecht een meisje geboren met een ernstige afwijking. Na 10 dagen overleed het kind. Het gerecht opende toen een onderzoek, maar stelde de ouders van het kindje later buiten verdenking. Het meisje is, volgens De Morgen, met toestemming van het gerecht gecremeerd, wat het onderzoek niet vergemakkelijkt.

Na nieuwe beschuldigingen van de ene dokter naar de vader van het kind, hield de onderzoeksrechter beide dokters aan. De twee dokters verschenen vorige week voor de raadkamer in Brussel. Die besliste om hun aanhouding met een maand te verlengen. De moeder is niet in verdenking gesteld.