Verdachte moord in Herentals aangehouden

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de 37-jarige man aangehouden die verdacht wordt van de moord op zijn vriendin in Herentals. De eveneens 37-jarige vrouw werd gisterochtend dood aangetroffen in haar woning. Wellicht gebeurde de moord zondag al.

De werkgever van de vrouw had de politie gebeld omdat ze gisteren niet op haar werk was komen opdagen. De politie ging na de waarschuwing naar de woning van de vrouw, waar agenten haar levenloze lichaam vonden. Ze was omgebracht met verschillende messteken.

De vriend van het slachtoffer wordt verdacht van de moord. Hij was een tijdje voortvluchtig, maar heeft zichzelf gisteravond aangegeven bij de politie.

De man werd vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en is aangehouden. Het is nog onduidelijk of de verdachte bekend heeft en wat zijn motief zou geweest zijn.