Vijf gewonden bij brand in een rusthuis

Bij een brand in het rusthuis Sint-Jan Berchmans in Hamont-Achel zijn vijf gewonden gevallen. Een dertigtal bejaarden moesten worden geëvacueerd.

De brand brak even na middernacht uit in een van de verpleegsterskamers op de eerste verdieping en veroorzaakte heel wat rook. Volgens een verantwoordelijke van het rusthuis was een defecte koelkast de oorzaak van de brand.

Het medisch rampenplan werd afgekondigd en er kwamen zeven ziekenwagens ter plaatse. Vijf mensen raakten gewond. Twee van hen zouden er erg aan toe zijn. Ze zouden heel wat rook hebben ingeademd. Twee gewonden liggen nog steeds in het ziekenhuis. Een dertigtal rusthuisbewoners werden geëvacueerd.

De brandweer kon het vuur vrij snel onder controle krijgen. Rond 3 uur konden de meeste bewoners naar hun kamer terugkeren.

De verdieping waar het vuur ontstond, is door de rookschade onbruikbaar. Acht bejaarden krijgen daarom tijdelijk een andere kamer.